ANUNT PRIVIND INFIINTAREA ENTITATII DE SOLUTIONARE ALTERNATIVA A LITIGIILOR – SAL-FIN

Va aducem la cunostinta ca ASF a infiintat Entitatea de Soluţionare Alternativă a Litigiilor (SAL-FIN), singura entitate de soluţionare alternativă a litigiilor in care ASF are competenţă, care organizează şi administrează proceduri SAL si vine in intampinarea consumatorilor de servicii financiare non-bancare.

Misiunea SAL-FIN este de a organiza soluţionarea extrajudiciara a litigiilor financiare non bancare în materie de consum, interne şi transfrontaliere, prin colaborarea cu experţi în domeniul financiar non bancar, în mod echilibrat, într-un termen rezonabil şi fără costuri pentru consumator, în funcţie de procedura aleasă de părţi şi pot propune sau impune o variantă de soluţionare a litigiului.

Orice investitor are dreptul de a se adresa SAL-FIN, în conformitate cu dispoziţiile Regulamentului ASF nr. 4/2016 privind organizarea şi funcţionarea Entităţii de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul financiar non bancar şi a OG 38/2015 privind soluţionarea alternativă a litigiilor dintre consumatori şi comercianţi.

Pentru mai multe informaţii despre SAL-FIN puteţi accesa următorul link: http://www.salfin.ro/.